Banner 2

Met dank aan

Kinderpostzegels

Kinderpostzegels 2015.png

Dakkapel voor opvang van pleegkinderen

Stichting Kinderpostzegels draagt pleegzorg een warm hart toe. In sommige situaties kan een pleeggezin extra steun krijgen van Kinderpostzegels als ze noodzakelijke kosten moeten maken voor de opvang van meer pleegkinderen.
Zo is onlangs een pleeggezin van Kompaan en De Bocht erg geholpen met een bijdrage van Kinderpostzegels voor het plaatsen van een dakkapel toen ze twee kinderen perspectiefbiedend in hun gezin opnamen en daarnaast weekend-vakantie pleegzorg bieden aan twee andere kinderen.
Pleegmoeder: “Het was voor ons echt precies de hulp die we op dat moment nodig hadden. Zo kunnen we als pleegouders gewoon het beste voor alle kinderen blijven bieden, en dat is toch waar je voor gaat.”

logo van Puijenbroek.png


Gift Van Puijenbroek 150 jaar 

Op 5 juni vierde Van Puijenbroek Textiel in Goirle het 150 jarig bestaan.
Aan de gasten is gevraagd om een bijdrage te geven voor de inrichting van een huiskamer in de nieuwbouw van de opvang van Kompaan en De Bocht voor moeders en kinderen. Met een gift dragen de gasten en relaties bij aan een positieve omgeving waar moeder en kind kunnen herstellen en kunnen bouwen aan een veilige en zelfstandige toekomst. Het totale bedrag wat is geschonken bedraagt

€ 3.235.-

Hartelijk dank! Wij wensen Van Puijenbroek Textiel een goede toekomst!  

Van Puijenbroek Textiel Corporate Presentation

Kinderhulp verdubbelt opbrengst   

Kinderhulp LadiesCircle 38.png

In april schonk Ladies’ Circle De Lind de opbrengst van Dance4Good aan Kompaan en De Bocht voor het realiseren van een huiskamer voor moeders en kinderen in de nieuwbouw van de opvang.
artikel Ladies'Circle cirke De Lind

Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft dit bedrag verdubbeld! Dankzij deze verdubbelaar komt het totaalbedrag op

€ 21.660,00  

en daarmee kunnen we een huiskamer inrichten waar moeders en kinderen kunnen spelen, ontspannen, studeren en andere ontmoeten.

Nieuwe kleren dankzij terStal en Kinderhulp

Van terStal ontvingen wij 20 kledingbonnen voor kinderen en jongeren in onze hulp die dat goed kunnen gebruiken.

Wieteke, een jongerenhulpverlener van Kompaan en De Bocht, over de reactie van een blije jongere:
“Ze was ERG blij met haar kledingwaardebon van terStal en ze heeft er een hele leuke avond aan beleefd toen ze de kleding via internet mocht uitzoeken.
Samen hebben we het pakket opgehaald (omdat ze heel haar bedrag nuttig wilde besteden en geen rekening had gehouden met bezorgkosten) bij de dichtstbijzijnde winkel. Eenmaal thuis wilde ze het graag alleen openmaken en ze liet me diezelfde avond nog weten erg blij te zijn met alles.
Ze had het budget goed voorbereid en zowel winter als zomerkleding besteld. Als ik haar nu zie, zegt ze vaak: “Dit is ook van die bon hè!”
Dus al met al…..erg leuk voor haar dat ze nieuwe kleren kon aanschaffen en erg leuk en zinvol om dit als hulpverlener met haar te kunnen doen. We hebben het er nog regelmatig over.”

https://kinderhulp.nl/wiewijzijn/terstal/

Terstal.png


’t Schrijverke actie voor sport en spel

Woensdag 3 juni sloot basisschool ’t Schrijverke haar goede doelen actie 2015 af bij Kompaan en De Bocht.  Alle leerlingen en medewerkers konden die morgen genieten van optredens van kinderen o.a. uit onze groepen. Een gezellig festival op ons terrein. Het was een mooie verbinding tussen kinderen van school en kinderen in zorg van Kompaan en De Bocht. De kinderen en hun ouders kwamen met deze actie weer wat meer te weten van onze hulp.
Als klap op de vuurpijl werd aan het eind van de morgen het opgehaalde bedrag bekend gemaakt: € 6.531 euro voor sport- en spelmaterialen voor kinderen in onze hulp. Wij zijn heel erg onder de indruk van de goede doelenactie van basischool ’t Schrijverke en we hebben er weer veel vrienden bij.
Hartelijk dank aan alle kinderen, de ouders en de leerkrachten en aan de artiesten die hebben opgetreden. Jullie zijn goud waard!

foto 20150603_115901-1-1 MET LIAN.jpg

Nationaal Fonds Kinderhulp sponsort zomerprogramma cliënten vrouwenopvang voor
€ 2000.- 

Natinaal Fonds Kinderhulp.png

Dit bedrag is een tegemoetkoming voor activiteiten voor kinderen en hun vaak nog jonge moeders binnen de vrouwenopvang. Zij zijn genoodzaakt, al dan niet vanwege ernstige veiligheidsredenen zoals huiselijk en eer gerelateerd geweld, binnen de opvang te blijven. Slechts onder zware begeleiding kunnen ze tijdens de vakantieweken weg. De activiteiten voor deze jeugdigen zijn van groot belang zodat zij even onbezonnen hun gedachten opzij kunnen zetten en plezier kunnen maken. Denk hierbij aan een dagje naar de dierentuin, speelgelegenheid, zwemmen, of Efteling.

   
Ladies Circle Oisterwijk

DANCE4GOOD LEVERT KOMPAAN EN DE BOCHT RUIM 19 DUIZEND EURO OP!

Ladies’ Circle De Lind mocht tijdens Dance4Good in De Leerfabriek op zaterdag 11 april een cheque ter waarde van € 19.245,- overhandigen aan Lian Smits van Kompaan en De Bocht in Goirle. Dit bedrag ontvangt Kompaan en De Bocht voor de bouw van een bijzondere (t)huiskamer voor de tienermoeders van behandelgroep Lima in de te realiseren nieuwbouw.

Tijdens Dance4Good, voor het vijfde achtereenvolgende jaar georganiseerd door Ladies’ Circle De Lind, werd alles op alles gezet om ruim 500 gasten een heerlijke avond te laten beleven. In de Leerfabriek (Oisterwijk) gingen zij op de dansvloer helemaal uit hun dak met DJ Tommy Santo.

Na ontvangst van de cheque benadrukte Lian Smits het belang van een (t)huiskamer voor de tienermoeders: “Het valt niet mee om een evenwicht te vinden tussen moeder moeten zijn en puber mogen zijn. Zij verdienen een positieve omgeving: een plek waar zij zichzelf kunnen zijn, met hun kindje kunnen spelen, huiswerk kunnen maken en met de andere meiden samen kunnen zijn.”

Gasten en sponsoren gezamenlijk zorgden voor dit fantastische bedrag op de cheque. Na afloop van deze editie Dance4Good vroegen zij om herhaling van dit initiatief. Ladies’ Circle De Lind neemt dit zeker in overweging.

Ladies’ Circle De Lind bestaat uit 15 enthousiaste vrouwen uit omgeving Oisterwijk, Tilburg en Berkel-Enschot. Ons motto is, net als van alle andere Ladies’ Circles uit de hele wereld, Vriendschap en Service. Meer informatie over Ladies’ Circle De Lind en Dance4Good is te vinden op de websites http://lc38.ladiescircle.nl en www.dance4good.nl.

Dance4good cheque.png

Theaters Tilburg: Sexting en Naar de haaien

Ook Theaters Tilburg steunt ons werk en onze pleeggezinnen.
Op 11 maart konden we dankzij een match op de beursvloer Tilburg, de studiozaal gebruiken voor een thema-avond over sexting.
Die avond ging het theaterstuk 'Sexting' van Bente Konings in première. Bente heeft als changemaker een theaterstuk geschreven geïnspireerd op het verhaal van Amanda Todd. Samen met Rik Hirdes stond ze op de planken in deze indrukwekkende dansvoorstelling.
We can Young Bente.png

We Can Young Tilburg

Naar de haaien.png

Zondag 15 maart kon een aantal pleeggezinnen van Kompaan en De Bocht gratis een bezoek brengen aan de muziekvoorstelling Naar de haaien van Wëreldbänd. Er lekker even tussenuit met het pleeggezin.
Wij danken Theaters Tilburg voor hun betrokkenheid bij ons werk en onze pleeggezinnen.


Jan van Besouw, voorstelling Si-Lin

Op zondag 15 maart konden pleeggezinnen genieten van de voorstelling Si-Lin. De legende van de Zijdeprinses. Voor de voorstelling konden de kinderen in het thema knutselen of geschminkt worden, hier werd enthousiast aan deelgenomen. Een uur lang was de zaal vervolgens stil en werd er aandachtig gekeken naar de dansvoorstelling waarin een zijdeprinses haar  avonturen beleeft. Dit leuke uitstapje werd aangeboden aan onze pleeggezinnen door  Cultureel Centrum Jan ven Besouw in Goirle.

Reactie van een pleegouder:

Barunka's eerste echte dansvoorstelling. Wat spannend!
Samen met haar beste vriendinnetje de allermooiste kleren uit de kast gehaald. Eenmaal aangekomen in het Jan van Besouwhuis konden we gelijk aanschuiven aan een grote knutseltafel en konden de kinderen zich laten schminken.
Super leuk om al een beetje in de sfeer te komen. De dansvoorstelling was prachtig, met hele mooie muziek. Ik was een beetje bang dat de dames het een beetje te langdradig vonden maar ze vonden het geweldig. Zelf zo dat ze heel stiekem na de voorstelling achter de coulissen verdwenen en daar de zijdeprinses tegenkwamen. Die na een dikke knuffel van de dames  hun de inhoud van de mysterieuze koffer liet zien. Hun dag kon niet meer stuk. Bedankt!

Zijde princes Koffer.pngSi Ling de zijde prinses.png

 
 Cultureel Centrum Jan van Besouw


Workshop familierecht van De Haas & De Jong advocaten

Op 29 januari organiseerde De Haas & De Jong advocaten een lezing over familierecht voor professionals in de zorg. Deze afspraak was gemaakt op de beursvloer Tilburg. Zo’n 25 collega’s van Kompaan en De Bocht bezochten deze lezing. Bedankt voor het delen van de kennis over recht met onze hulpverleners.

De haas en de Jong.png

www.dehaas-dejong.nl

 
Joannes Zwijsen, actie huis en haard

Van verzorgingshuis Joannes Zwijsen ontvingen wij een gift van ruim 800 euro van de vastenactie voor onze kinderen en vrouwen in de vrouwenopvang. Van de bijdrage kochten we nachtlampjes.
Bij de presentatie over de opvang en over ons werk voor de start van de actie kregen we in het woonzorgcentrum een warm onthaal. Een oud cliënte vertelde haar indrukwekkende verhaal.
Huis en haard is iets wat onze cliënten noodgedwongen achter hebben moeten laten. Wij willen een veilige plek te creëren voor moeders, kinderen en gezinnen en een nachtlampje draagt zeker bij aan de geborgenheid en veiligheid. Want juist in het donker kunnen de problemen op je af komen.
Al meer dan 100 jaar verlenen wij hulp aan kinderen, vrouwen en gezinnen. Het begon met tehuizen van de Fraters van Tilburg en de zusters Karmelietessen. Na de tweede wereldoorlog verzorgden zusters de opvang in Huize in De Bocht voor ongehuwde moeders.

Joannes Zwijsen.jpg

Kerstactie Beatrixcollege


In december hadden vijf klassen van het Beatrix College in Tilburg een kerstactie voor pleegkinderen. We kregen heel veel cadeaus die we mochten uitdelen aan pleegkinderen. De kinderen hadden echt hun best gedaan om een cadeau uit te zoeken en er een mooi pakje van te maken.
We geven deze cadeaus aan pleegkinderen die in gezinnen komen waar geen speelgoed is. Want als je ergens komt wonen voel je je sneller op je gemak als er lekker kunt spelen en even je zorgen kunt vergeten.
Een groot compliment aan de leerlingen en de medewerkers van het Beatrix College!

Beatrixcollege kerstactie.png

» Thuis-in-Tilburg


Sint Express: Tour van Het Vergeten Kind


Johny de MolSint Express