Banner 2

Nieuwe website over sexting

Vandaag, aan het begin van de Week van kinderen veilig, is de website www.onuitwisbaar.nu on line gegaan. Deze site is een onderdeel van de campagne sexting van We Can Young Tilburg, Steunpunt Huiselijk Geweld en Kompaan en De Bocht.
De boodschap is: Sexting is spannend, leuk en gevaarlijk tegelijk. Het kan een heel normaal onderdeel zijn binnen een relatie, maar delen zonder toestemming of om iemand onder druk te zetten, is altijd fout. Probeer problemen te voorkomen en trek aan de bel als het toch mis gaat. 

Sexting

Sexting is het verzenden (en ontvangen) van seksueel getinte beelden of tekstberichten door middel van een mobiele telefoon of internetapplicaties zoals WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en Twitter. De risico’s van sexting zijn letterlijk grenzeloos. Het woord sexting is een combinatie van de Engelse woorden ‘sex’ en ‘texting’ (‘sms’jes verzenden).

De komende tijd hangen er posters op diverse plaatsen in Tilburg. Deze posters zijn ontworpen door de changemakers van We Can Young Tilburg. Hun ideeën zijn door een vormgever vertaald naar professioneel campagnemateriaal. 
De postercampagne begint in de Week van kinderen veilig en loopt door in de week van de mediawijsheid en eindigt op 6 december. Tijdens deze weken zijn er allerlei acties waarbij jongeren een actieve rol spelen. Dit alles om sexting onder de aandacht te brengen en bewustwording te vergroten: sexy foto’s maken en versturen kan leuk zijn als je met respect met elkaar omgaat. 

Sexting in STERK Magazine


« Naar nieuwsoverzicht